وینگ چون ایران یک رشته رزمی ست که در ایران توسط استاد شهرام اولاد آموزش داده می شود. با ما همراه باشید تا درباره این هنر رزمی بیشتر بدانید.
وینگ چون یک هنر رزمی چینی از سبک های کونگ فو میباشد. طبق اسناد تاریخی قدمت این هنر رزمی بی نظیر بیش از 350 سال می باشد. وینگ چون به عنوان یکی از کونگ فو های محبوب چینی شناخته می شود. هدف اصلی وینگ چون واقع گرایی در سیستم دفاع شخصی می باشد. وینگچون به جای تاکید بر تکنیکهای مبارزه به اصول انرژی و مبارزه تکیه میکند.
هنر وینگ چون در هر شاخه و حرکت خود فلسفهای دیرین و زیبا دارد. هنرهای رزمی چین در ابتدا بر پایه احترام پایه گذاری شد. احترام به خود، احترام به دیگران (اساتید، افراد بزرگتر و کوچکتر) احترام به سایر رشتههای ورزشی، حتی در حین مبارزه از اصول اساسی این هنر رزمی می باشند.
3 اصل اساسی وینگ چون:
- “گام اول احترام است، گام دوم وفاداری”
- دومین پایه این هنر، پرهیز از مبارزه بی دلیل، دفاع از حقوق ضعفا و دفاع در برابر ظلم و دفاع در برابر چیزی که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد، مانند بی حرمتی به خانواده و خطوط قرمز فرد میباشد.
- سومین پایه هنرهای رزمی در واقع بخشی از احترام به خود میباشد، یادگیری مهارت و قدرت.
وینگ چون به ما میآموزد که در شرایط درگیری (تحت فشار و استرس مبارزه)، غیر ممکن است که از طریق بینایی بتوان جهت دقیق و سرعت یک حمله را تشخیص داده و تصمیمی هوشمندانه با استفاده از روشی موثر در مقابل حمله حریف گرفت. در وینگ چون ما می آموزیم این تصمیم باید در زمانی کوتاه و قبل از فرود آمدن حمله حریف گرفته شود.
تمرینات بی نظیر سبک وینگ چون به فرد هنرجو می آموزد که چگونه بتواند در درگیری های خیابانی به صورت غیر ارادی در برابر سرعت، نیرو و جهت حمله مهاجم، واکنشی خوب و دقیق از خود نشان دهد.
وینگ چون متعلق به کدام کشور میباشد؟
سبک وینگ چون کونگ فو از سبک های اصیل و قدیمی کونگ فوی چینی میباشد و همانطور که از واژه کونگ فوی چینی مشخص میباشد، وینگ چون متعلق به کشور چین است و یکی از کاربردی ترین سبکهای رزمی در مبارزات و درگیریهای واقعی میباشد.
بهترین استاد وینگ چون ایران و جهان چه کسی میباشد؟
مهم ترین استاد وینگ چون در 100 سال اخیر استاد “یپ من” YIP MAN میباشد. استاد “یپ من” هنرجویانی همچون استاد لئونگ تینگ و بروس لی و ولیام چونگ داشتند. از استاد یپ من فیلم های زیادی ساخته شده است از جمله فیلم سینمایی ایپ من که احتمالا همه ی رزمی کاران و علاقه مندان به این رشته این فیلم را تماشا کرده اند. پس از استاد یپ من که میتوان گفت بهترین استاد وینگ چون میباشد، میتوان به شاگردان وی بروس لی و لئونگ تینگ بعنوان بهترین ها اشاره کرد.
بروس لی شاگرد یپ من بعد از مهاجرت به امریکا از ادامه یادگیری وینگ چون بازماند. او برای اولین بار در امریکا وینگ چون را به نمایش گذاشت. در صحنه های متعددی از فیلمهای بروس لی، سبک وینگ چون نمایان است. بعدها بروس لی، سبک “جیت کن دو” که پایه و اساس آن وینگ چون میباشد را ابداع کرد.
استاد “لئونگ تینگ” تنها شاگرد ارشد استاد یپ من بودند که تا پایان عمر استاد نزد ایشان آموزش دیدند. بعد از استاد یپ من، استاد لئونگ تینگ به سمت رئیس سازمان جهانی IWTA منصوب شدند و ایشان وینگ چون را به دنیا معرفی کردند.
از جمله شاگردان لیونگ تینگ، استاد کرنشپشت هستند که بعد از مدتی سازمان وینگ چون اروپا EWTO را پایه گذاری کردند و تا امروز نزدیک به پنجاه سال از تاریخ تاسیس سازمان وینگ چون اروپا میگذرد و بیشتر از 80 کشور در دنیا در حال آموزش وینگ چون بطور یکسان و با سازمانی متحد میباشند.
کیت کرنشپشت (به آلمانی: Keith kernspecht) از اساتید هنر رزمی وینگچون و رئیس و بنیانگذار سازمان اروپایی وینگ چون میباشد. این سازمان تنها در ۳ کشور آلمان، سوئیس و اتریش بیش از دو هزار باشگاه را اداره میکند.
استاد کرنشپشت در طول دوران تحصیلش به شدت در مورد هنرهای دفاع شخصی آسیایی (که در آن زمان در آلمان نادر بود) به مطالعه پرداخت و بعدها با فراگیری مترجمی وارد پلیس آلمان شد و پس از کسب عنوان سرمربی وینگ چون اروپا به تحصیلاتش ادامه داد تا اینکه به مقام استادی در دانشگاه رسید.
استاد کرنشپشت در اواخر دهه ۱۹۵۰ شروع به مطالعه و تمرین هنرهای رزمی شرقی و غربی کرد. این هنرهای رزمی شامل کشتی آزاد، کشتی حرفهای، جوجیتسو، جودو (دان ۲)، کمپو (دان ۲) و شائولین کونگ فو بود. او سپس سبکهای شوتوکان و وادوریو (دان ۳) در کاراته، کوبادو، تکواندو، آیکیدو و اسکریما را نیز تمرین کرد.
او بعدها وینگ چون را از لئونگ تینگ آموخت و در سال ۱۹۷۵ برای اولین بار لئونگ تینگ را به آلمان دعوت کرد و سازمان اروپایی وینگ چون را تأسیس کرد. تقریبا بیشتر اساتید وینگ چون از دهه 80 میلادی تا به امروز شاگرد اساتید بزرگ لئونگ تینگ و کیت آر کرنشپشت بوده اند.
سازمان EWTO
شاگردان زیادی از کشورهای مختلفی از گوشه کنار دنیا به این سبک روی آورده و آموزش دیدن و تبدیل شدن به اساتیدی که امروزه تحت نظارت این سازمان، وینگچون اروپایی EWTO (آلمان) را که بسیار متحولتر از وینگچون سنتی ایپمن و حتی لئونگ تینگ (که خود در تاسیس این سازمان نقش بسزایی دارد)، به تعلیم شاگردان جدیدی پرداختند.
از جمله کشورهایی که به وینگ چون EWTO تحت نظارت کشور آلمان روی آوردند میتوان به اکثر کشورهای اروپایی، استرالیا، بخشی از آفریقا، غرب آسیا و ایران اشاره کرد.
سازمان اروپایی و بین المللی وینگچون (EWTO)، که به وینگچون مدرن نیز معروف است (به ریاست پروفسور کرنشپشت)، سال ها پیش فعالیت خود را برای جهانی شدن وینگچون از کشور آلمان شروع کردند.
در روش آموزشی این سازمان سیستمهای مبارزهایی مانند “دفاع شخصی خیابانی” مانند قفلهای مختلف دست و پا و “بوکس آمریکایی” و “جوجیتسو بریزیلی” (BJJ) و “اسکریما” (سبک فیلیپینی مبارزه با سلاح سرد) و همچنین سیستم های درونی به نام “چی کونگ” را نیز آموزش میدهند و نکاتی رو در مورد هر هنر رزمی دیگری آموزش میدهند و تمرین میکنند. بدین صورت هنرجو میداند هنگام مقابله با هر حریفی چگونه در کسری از زمان و بدون احساس ترس در لحظه درگیری و در کمترین زمان ممکن و بطور ناخودآگاه چه تکنیکی را به درستی به کار برد. همچنین علاوه بر آموزش فرمهای سنتی وینگچون (سیونیمتائو، چامکیو و و بیوجی)، یک فرم مکمل هم که خود پروفسور کرنشپشت آن را ابداع کرده (فوت ورک) آموزش میدهند که تاکید آن بیشتر بر حرکات پا در وینگچون هست.
تعامل با سایر سبکها و اضافه کردن ایدهها و قابلیتها و تکنیکهای مفید بر مبنای اصول اصلی و پایه وینگچون، یکی از ویژگی های سیستم جدید سازمان EWTO هست تا بتواند همسان با دنیای امروز پیشرفت کند، به طوری که بتواند هم سطح و حتی بالاتر از سایر سبکها، به رقابت بپردازد. ولی نه در مسابقات، بلکه در درگیریهای واقعی. از اونجا که هدف اصلی وینگچون، یک مبارزه و نبرد خیابانی و واقعی است، مبارز وینگ چون کار باید بتواند بهترین نتیجه را در سریع ترین زمان ممکن و با کمترین نیرو بگیرد، تا جایی که حتی فردی با توان و نیروی کم و ضعیف هم بتواند از پس شرایط سخت و دشوار بر بیاید.
وینگ چون در ایران:
حال که با این هنر رزمی در جهان آشنا شدید، کمی درباره وینگ چون کونگ فو در ایران صحبت کنیم. از سال ۱۳۶۵ خورشیدی سبک وینگ چون در ایران توسط استاد حجت حاتم در شهر تهران آموزش داده میشد.
از اواخر سال ۱۳۷۳ خورشیدی سی فو فیروز قهرمانی دارنده مدرک مربیگری از آلمان و سازمان EWTO سبک وینگ چون را در ایران (بعدها بصورت قانونی و زیر نظر فدراسیون هنرهای رزمی) آموزش دادند.
درحال حاضر سبک وینگ چون در ایران به نمایندگی سی فو شیرویه حسن زاده زیر نظر سازمان جهانی IWTA و سازمان اروپایی EWTO فعالیت میکند و همچنین زیر نظر فدراسیون ووشو و وزارت ورزش و جوانان به فعالیت خود ادامه میدهد.
بهترین استاد وینگ چون در ایران:
بهترین استاد وینگ چون در ایران باید دارای مدارک معتبر در این زمینه باشد و این هنر رزمی را نزد بهترین ها آموزش دیده باشد. استاد شهرام اولاد متولد ۱۳۵۳ خورشیدی، آموزش سبک وینگ چون را از سال ۱۳۷۰ خورشیدی (در سن ۱۷ سالگی) نزد استاد حجت حاتم شروع کرده و در ادامه در سال ۱۳۷۴ خورشیدی نزد سی فو فیروز قهرمانی آموزش دیده و بعد از کسب مدرک تکنسینی درجه یک بین المللی وینگ چون از سازمان EWTO آلمان در سال ۱۳۸۰ خورشیدی(2001 میلادی)، در سال ۱۳۸۱ خورشیدی فعالیت خود را با سازمان وینگ چون EBMS ادامه داده تا سال ۱۳۹۴ خورشیدی و سپس مجددا با سازمان EWTO و به نمایندگی سی فو شیرویه حسن زاده و زیرنظر فدراسیون ووشو ایران تا به امروز همچنان ادامه فعالیت داده اند.
استاد اولاد (سی فو شهرام اولاد) دارنده مدرک درجه ۴ (بین المللی) تکنسینی وینگ چون از سازمان “EWTO” و دان ۴ ووشو از فدراسیون ووشو ایران میباشند.
درضمن ایشان دارای مدرک مربیگری درجه یک فدراسیون ورزشهای رزمی و همچنین تکنسین سبک فیلیپینی (آموزش مبارزه با سلاح سرد یا اسکریما) میباشند.
استاد شهرام اولاد یادگیری هنرهای رزمی را از کودکی و با سبک کاراته شروع کرده و در ادامه سبکهای رزمی مختلف همچون کیک بوکس، موآی تای، آیکیدو، هاپکیدو و … را آموزش دیدند.
ایشان نزدیک به ۳۰ سال تجربه مربیگری و آموزش وینگ چون و اسکریما را دارند و درحال حاضر در آکادمی خصوصی خودشان به آموزش دفاع شخصی و….. مشغول هستند.
خانه وینگ چون کونگ فو ایران:
خانه وینگ چون کونگ فو ایران واقع در آدرس زیر می باشد و همه روز آماده پذیرش هنرجویان گرامی می باشد. جهت ارتباط با خانه وینگ چون کونگ فو ایران به آدرس زیر مراجعه و یا با شماره تلفن های درج شده تماس حاصل فرمایید.
خانه وینگ چون (آکادمی دفاع شخصی وینگ چون) استاد اولاد واقع در تهران خیابان ولیعصر، بالاتر از میدان ولیعصر، جنب پارک ساعی میباشد.
ساعت کار همه روزه از ساعت ۶ صبح الی ۱۱ شب
4 دیدگاه. همین الان خارج شوید
سلام وقت بخیر. آیا آموزش وینگ چون فقط در تهران صورت میگیرد یا امکان برگزاری دوره در شهرهای دیگر هم هست؟
سلام دوست گرامی. در حال حاضر دوره فقط در تهران برگزار می گردد.
سلام خدمت شما استاد گرامی ، آیا دوره های وینگ چون برای خانم ها هم برگزار میشود؟
درود برشما. بله دوره وینگ چون برای بانوان گرامی هم برگزار می گردد برای اطلاع از زمان و …کلاس با ما تماس بگیرید.