زندگینامه ایپ من

حقایق کلی زندگی ایپ من

زندگی نامه ایپ من
عکس واقعی استاد ایپ
  • نام: Yip Man
  •   تاریخ تولد: 1 اکتبر 1893
  • شهر تولد: فوشان
  • کشور تولد: چین
  • جنسیت: مذکر
  • شهرت: Yip Man یا Ip Man، استاد هنرهای رزمی بود که بیشتر به خاطر آموزش وینگ چون شهرت داشت. استاد کونگ فو و بروس لی یکی از شاگردان او بود.
  • علامت نجومی: ترازو
  • ملیت: چینی
  • تاریخ مرگ: 2 دسامبر 1972
  • مدفون در: هنگ کنگ چین

 تقریباً همه نام بروس لی، استاد کونگ فو از صحنه سینمای هنگ کنگ دهه 1970 با “مشت های خشم (خشم اژدها)” و دوبله صدای تقریباً کمیک را شنیده اند. اما آیا تا به حال نام Ip Man را شنیده اید، مردی که به بروس لی یاد داد چگونه مبارزه کند؟

بیوگرافی ایپ من

در نیمه اول قرن بیستم، در روستای فوشان در استان گوانگدونگ، در جنوب چین، مردی به نام استاد آیپ یا آیپ من زندگی می‌کرد. اگرچه بسیاری از ما هرگز نام Ip را نشنیده ایم، او یک رزمی کار درجه یک و استاد کونگ فو بود.

ایپ من که در سال 1893 متولد شد، به یکی از برجسته ترین تمرین کنندگان سبک وینگ چون کونگ فو مرتبط با منطقه خود در چین تبدیل شد. این سبک با یک موضع خاص از یک طرف که توسط جنگنده اتخاذ شده بود، مشخص می شد که به دنبال اجتناب از درگیری مستقیم است. این حرکات روان هستند و به بهترین وجه می توان آن را شبیه شخصیت نئو در سه گانه The Matrix توصیف کرد، زمانی که او با مامور اسمیت و عواملش روبرو می شود.

زندگی نامه ایپ من

در واقع، احتمالا تصادفی نیست که همان رزمی‌کار که در مورد فیلم‌های ماتریکس مشاوره می‌کرد، یوئن وو-پینگ، سومین فیلم از سه‌گانه فیلم‌های Ip Man توسط تهیه‌کننده ریموند ونگ را نیز طراحی کرد. سبک وینگ چون که توسط Ip Man تمرین می‌شود، گاهی اوقات به نظر می‌رسد که تقریباً گرانش را به چالش می‌کشد و باعث می‌شود که تمرین‌کننده آن چنان خودآموخته به نظر برسد که حتی به سختی عرق می‌کنند.

در مصاحبه ای که با استاد بزرگ Ip در همان سال با مرگ او (1972) انجام شد، ایپ من سبک وینگ چون را شبیه به دقت لازم برای ضربه زدن کامل یک چکش به میخ به سر و هدایت آن به خانه توصیف کرد. چنین مقایسه ای نکته ای را در مورد کیفیت اسرارآمیز و تقریباً معنوی این شکل از کونگ فو نشان می دهد: این مسئله ذهن است بر ماده.

ایپ من وینگ چون را از چه کسی آموخت؟

استاد ایپ‌من Yip Man که استاد بزرگ وینگ‌چون در دوران معاصر هستند نیز از شاگردان بانو انگ مویی به حساب می‌آیند. ایشان اولین فردی بود که این رشته ورزشی را به صورت عمومی در چین ترویج داد. بعد از حمله ژاپن به چین و تصرف فوشان، استاد ایپ به هنگ‌کنگ رفت و به همراه چند تن از دوستانشان شروع به ترویج گسترده سبک وینگ‌چون کرد که در نتیجه شاگردان فراوانی جذب کلاسهای آموزشی استاد ایپ شدند، از جمله شاگردان شناخته شده ایشان، بروسلی بود که با توجه به زمان کوتاهی که شاگردش بود، به دلیل استعداد فراوانی که در یادگیری داشت، مورد توجه استاد ایپ قرار گرفت. بروسلی بعد از مهاجرت اجباری به آمریکا و دوری از استاد ایپ من، به طریقی در تکنیکهای این رشته تغییراتی ایجاد کرد که از حالت اصلی وینگ‌چون خارج شد و شمایل متفاوتی گرفت هرچند که پایه و اساس روش جدید بروسلی همان سبک وینگ چون کونگ فو بود و او توانست شاگردان زیادی در کشور آمریکا برای یادگیری رشته جدید که جیت کاندو نام داشت جذب کند.

سیستم آموزشی وینگ‌چون در چین، با توجه به فرهنگی که دارند و برای گذشتگان احترام خاصی قائل بودند، پیرو آموزش اساتید پیشین بودند و همچنین برایشان خیلی مهم بود که کونگ فو را فقط به چینیان باید آموزش داد. به همین خاطر مبارزاتشان معمولا با افرادی در وزن و اندام مشابه انجام میشد و اگر با افراد درشت‌تر از خود، در مبارزه روبرو می‌شدند، ممکن بود فرد را دچار دردسر کند.

زندگی ایپ من

ایپ در اوایل زندگی خود در فوشان، چه قبل و چه بعد از جنگ دوم چین و ژاپن به عنوان پلیس کار می‌کرد. با این حال، در طول خود جنگ (که در سال 1937 به دنبال تهاجم ژاپن به سرزمین اصلی چین آغاز شد و تا سال 1945 ادامه یافت)، ایپ من با یک دانشجوی سابق به نام کواک فو زندگی کرد و تا جایی که می توانست در برابر ژاپنی ها مقاومت کرد.

آشنایی ایپ من با بروس لی

زندگی نامه ایپ من

پس از پایان آن جنگ، جنگ داخلی چین و تسلط حزب کمونیست بر چین به شدت دنبال شد. در طول جنگ داخلی، ایپ در کنار کومینتانگ (حزب ناسیونالیست مخالف حزب کمونیست) جنگید. هنگامی که ح‌ک‌چ سرانجام در سال 1949 پیروز شد، ایپ به هنگ کنگ رفت و در آنجا شاگردان بسیاری را یافت که مایل بودند سبک او را بیاموزند.

در میان این شاگردان، لی جون فن به چینی李振藩، یک مرد جوان 16 ساله که در محله چینی های سانفرانسیسکو به دنیا آمده بود، به چشم می خورد. در آن زمان، لی با والدینش در هنگ کنگ زندگی می کرد، لی جون فن در برخی از درگیری ها و دعواها با اعضای یک باند، شکست خورده بود و شاید به دنبال انتقام بود. بسیار شبیه رابطه آقای میاگی/دانیل-سان در فیلم بچه کاراته کار، پسر به سرعت از استاد یاد می‌گرفت و در نهایت شهرت او را تحت الشعاع قرار می‌داد. این مرد جوان بروس لی نام داشت.

پس از چهار سال تمرین سخت در هنر گنگ فو (کونگ فو)، من شروع به درک و احساس اصل ملایمت کردم – هنر خنثی کردن تأثیر تلاش حریف و به حداقل رساندن مصرف انرژی. همه اینها باید در آرامش و بدون تلاش انجام شود. ساده به نظر می رسید، اما در کاربرد واقعی دشوار بود. لحظه ای که درگیر مبارزه با حریف شدم، ذهنم کاملاً آشفته و ناپایدار بود. به خصوص بعد از یک سری ضربات و لگدهای متداول، تمام تئوری ملایمت من از بین رفت. تنها فکرم این بود که باید او را شکست دهم و برنده شوم. (بروس لی، مجله کمربند سیاه)

 امروزه، شهرت استاد بزرگ ایپ با سه گانه فوق الذکر از فیلم های Ip Man در هنگ کنگ و همچنین فیلم استاد بزرگ محصول 2013 توسط کارگردان مشهور چینی وونگ کار-وای احیا شده است.مرگ استاد ایپ منایپ من در دسامبر سال 1972 بر اثر سرطان گلو درگذشت و سپس تنها پس از گذشت هفت ماه، شاگرد مشهورتر و بسیار جوانترش، بروس لی از دنیا رفت. لی تنها 32 سال داشت که در حین اتمام کار بر روی آخرین فیلم خود، Enter the Dragon، درگذشت. اما میراث آنها زنده است. استاد و شاگرد با هم برای همیشه در جاودانگی کونگ فو پیوند دارند.

دوره دفاع شخصی

با استاد اولاد

آموزش سلاح سرد تهران

کالی اسکریما

بهترین استاد وینگ چون در ایران

به این نوشته امتیاز بدهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up